Чехия и Ирландия гласуват днес, за да изберат съответно 21 и 11евродепутати. Утре гласуват в Латвия, Малта и Словакия, както и в Чехия за

...
Чехия и Ирландия гласуват днес, за да изберат съответно 21 и 11евродепутати. Утре гласуват в Латвия, Малта и Словакия, както и в Чехия за
Коментари Харесай

Пет държави от ЕС избират евродепутати днес и утре

Чехия и Ирландия гласуват през днешния ден, с цел да изберат съответно 21 и 11евродепутати. Утре гласуват в Латвия, Малта и Словакия, както и в Чехия за втори пореденден.

ЕС28. Дневни фрагменти от гласуването на водещите претенденти, изборни секции, дейността на Европейския парламент и основни моменти са налични в мултимедийния център.

ЕВРОПА. Водещите претенденти пътуват из континента, с цел да гласоподават. Виолета Томич (ЕОЛ) гласоподава във вторник в Любляна, Франс Тимерманс (С&Д) гласоподава в четвъртък в Хеерлен, до момента в който Бас Ейкхаут (Зелените) гласоподава в Утрехт. В неделя Манфред Вебер (ЕНП) ще гласоподава в родния си град Ландсхут, Бавария; Маргрете Вестегер (АЛДЕ) - в Копенхаген и Ян Захрадил (ЕКР) - в Прага.

Свободен достъп до фотоси и видеа в мултимедийния център.

ЕВРОПА. Артисти и организации на деятели сътвориха тяхна версия на Какво прави Европа за мен. Ето няколко образеца. „ Европейски Съюз ти коства толкоз колкото Нетфликс “ от Нидерландския проектант Рем Колхас и Стивън Питерман, филмът на румънски доброволци с идеи подкрепени от фондове на Европейски Съюз, публикацията  " Вечеря без Европейски Съюз " в блога на млади изследователи You&EU. Може да научите повече за постиженията на Европейския парламент в медийния пакет на Екологичен потенциал.

БЪЛГАРИЯ. 525 професори, учители, хора на изкуството, учени и публицисти подписаха отворено писмо, в което приканват жителите да бъдат дейни, да се осведомят и да дадат гласа си за претенденти, които поддържат европейските полезности. Публикувано във връзка Деня на българската култура и просвета и славянска книжовност (24 май) и европейските избори (26 май), писмото приканва жителите да се обединят изрично към демократичните правила и демократичните полезности, залегнали в Договорите за Европейски Съюз.

ХЪРВАТИЯ. Периодът за размисъл стартира в среднощ на 25 май до 26 май 19.00 (централноевропейско време). Държавната изборна комисия е предизвестила политическите партии, претендентите и медиите да се въздържат от всевъзможен видполитически пропаганди или докладване относно изборната акция в този интервал. Това включва издание на фотоси, изказвания или изявленията с участниците в изборите или прогнози на резултати. Избирателната комисия също приканва чиновниците си даорганизират гъвкаво работата си по този начин, че да могат да вземат участие в изборите.

ФИНЛАНДИЯ. YLE, финландската национална социална телевизия, разгласява „ изборнен бот “, който оказва помощ на младите гласоподавателите да изберат своя претендент. Изборният бот е учреден от общите данни за изборите и е ориентиран към младежите сред 18 и 29 години, гласуващи за пръв път.

ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ. За любопитните, в Германия и Франция приложението за запознанства, Тиндър, пуска реклама до неделя, която оказва помощ на потребителите да намерят най-подходящия претендент, за който да гласоподават. Рекламата препраща към началната страница #ТозиПътЩеГласувам

ИРЛАНДИЯ. Едновременно с изборите за Европейски парламент и локален съвет, ирландците гласоподават по още два въпроса. Единият е референдум за облекчение на законодателство за споразумяване на развода. Другият избор е консултация на жители в три града по въпроса за директно избираните кметове.

ИТАЛИЯ. Италиански футболисти показаха своите цели за идните избори. Assocalciatori, италианската асоциация, която съставлява професионалните футболисти, в партньорство с Европейския парламент, ще представи проучване на публичното мнение, което приканва за посланичество на дамите във футбола, битката против допинга и деянията на принуждение по време на спортни надпревари в Рим, през днешния ден (24 май).

РУМЪНИЯ. Младежката федерация в Бакъу (град с 200 000 жители), дружно с група от 50 ангажирани гимназисти и учители, организират серия от срещи и събития в техните учебни заведения, с цел да осведомят сътрудници си по отношение на ролята на Екологичен потенциал и значимостта да се гласоподава. Етокак започнаха преди два месеца и как изглежда тяхното премеждие.

ПОРТУГАЛИЯ. „ Ние сме 28 “ е заглавието на песента, записана от възпитаници, които завоюваха надпреварата на Екологичен потенциал Евроскола, която споделя за значимостта от гласуването. Песента приканва жителите да гласоподават и Обединеното кралство да остане част от Европейски Съюз.

СЛОВАКИЯ. Бизнес водачи в Словакия публикуваха видео послание относно изгодите от участието на страната в Европейски Съюз. Посланието „ Предприемачите ги е грижа за Европа “ приканва за световно конкурентоспособна Европа, която защищава демократичните правила и правилата на правовата страна. Подчертава, че дейното участие на Словакия я прави по-релевантна в международен мащаб.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР